Tehnologie avansata de scanare si detectie


Detectoarele si locatoarele inteligente Zircon poseda cea mai avansata tehnologie de detectie pe pe piata la ora actuala. Firma Americana Zircon, inventatorul locatoarelor electronice portabile, a dezvoltat treptat locatoarele de la simple sisteme cu indicatie cu LED-uri pana la sisteme inteligente si avansate de detectie avand calibrare automata. Locatoarele portabile din ultima generatie au in componenta lor un ecran LCD utra fluorescent cu citire in orice conditii si poseda totodata functii avansate de scanare si detectie. Partea electronica este proiectata cu ajutorul celei mai avansate tehnologii digitale de prelucare semnal, rapida si sigura pentru scanare in orice conditii. Locatoarele electronice sunt dotate cu un cip inteligent (microprocesor) precum si software incorporat pentru efectuarea digitala a prelucrarii semnalului.
Mai jos sunt enumerate cateva dintre principalele caracteristici ale locatoarelor inteligente.


D E T E C T I E   T E R M I C A 

Aceasta functie permite detectia conductelor cu agent termic pe baza radiatiei termice ale acestora. Aparatul are incorporat un senzor special capabil sa sesizeze diferenta de temperatura rapid si precis. Aceasta functie se poate folosi pentru orice tip de conducta, din PVC, metal, PE, PE-x, PERT, etc


G A S E S T E   C E N T R U L 

Prin folosirea tehnologiei moderne de tip CenterVision locatorul poate determina centrul elementului (bara de metal, teava, bucata masiva de lemn, sau alt material) printr-osingura scanare. Aceasta tehnologie, brevetata de altfel de firma Zircon, elimina scanarea dubla sau de mai multe ori, ceea ce conduce la scanari rapide si sigure.
Gasirea centrului este importanta atunci cind doriti sa insurubati de exemplu un hol-surub precis in centrul grinzii sau elementului de sustinere.
O singura scanare, si gasiti centrul obiectului!
Intoarcere la produse apasa aici...


S C A N A R E   P E R E T I   G R O S I   S A U   I N   S T R A T   D U B L U 

Majoritatea locatoarelor electronice scaneaza numai pereti subtiri si au adancimea de patrundere relativ mica (de ordinul a 10-25 mm). Uneori peretii sunt dublii sau prezinta multiple straturi - in acest caz tehnologia DeepScan asigura o adancime de patrundere de 2 sau 3 ori mai mare fata de cea utilizata la locatoarele clasice.
Intoarcere la produse apasa aici...


S C A N A R E   R E T E A   E L E C T R I C A 

Modul ACScan poate detecta si localiza cablurile de electricitate ingropate in zidarii, sau alte materiale - cablurile pot fi detectate chiar daca sunt cu izolatie de plastic. Adancimea de detectie depinde de tipul peretelui si este in genral de intre 50 si 100 mm.
Intoarcere la produse apasa aici...


D E T E C T I E   M E T A L   S I   A L T E   M A T E R I A L E 

Stalpii de intaritura pentru peretii despartitori se realizeaza in general din barne de lemn cu grosimi cuprinse intre 5 - 10 cm. In ultimii ani metalul este din ce in ce mai folosit, aluminiul sau otelul, mai ales in constructiile demontabile, mai cu seama in domeniul comercial. Detectoarele multifunctionale pot localiza nu numai materialele metalice, dar si cele din lemn sau alt material: plastic, materiale compozite, etc. Calibrarea se face automat prin simpla apsarea a unui buton.
Intoarcere la produse apasa aici...


E L E M E N T E   D E   M A R C A R E 

Locatoarele care poseda acesta functie, au capabilitatea sa marcheze zona de detectie prin simpla apasare a unui buton - marcajul se poate sterge ulterior cu o guma sau cu apa - nu este persistent.
Majoritatea locatoarelor poseda spot luminos pentru o mai buna vizualizare a zonei scanate.
Intoarcere la produse apasa aici...


S C A N A R E   M E T A L E 

Toate locatoarele comercializate de firma DALECTROM poseda functia de "detectie metale". Adancimea de detectie a metalelor depinde de tipul locatorului si de tipul materialului. Prin utilizarea modului InteractiveCalibration puteti obtine rezultatele cele mai bune pentru localizarea exacta a metalelor. Locatoarele de metale D-MT6 si D-m40 sunt cele mai precise si sunt utilizate numai pentru detectia metalelor.
Intoarcere la produse apasa aici...


G A S I R E A   M U C H I E I 

Locatoarele portabile masuara in general densitatea materialului. La modificarea acesteia, locatorul sesiseaza si interpreteaza electronic informatia - eventual o afiseaza pe un ecran LCD.
La o variatie a densitatii materialului, se vorbeste de "una dintre muchii" - a doua muchie se poate detecta printr-o noua calibrare si scanare. La jumatatea distantei dintre cele "doua muchii" se afla centrul.
Locatoarele electronice portabile Zircon sunt dotate cu un sistem inteligent de gasire a muchiei numai printr-o singura scanare - majoritatea locatoarelor clasice determina muchia numai dupa numeroase scanari, si asta din aproape in aproape.
Intoarcere la produse apasa aici...


A T E N T I E   S U B   T E N S I U N E ! 

Pentru aparatele care poseda aceasta functie se poate detecta continu daca sunt cabluri electrice ingropate pe traseul scanarii. Locatorul poate determina acest lucru la o adancime de 51 mm, si poate avertiza sonor si luminos pe ecranul LCD prezenta cablurilor neizolate. Aceasta functie se activeaza la toate modurile de scanare si este in mod continuu aplicabila.
Intoarcere la produse apasa aici...


Ecran LCD super-fluorescent

E C R A N   S U P E R - F L U O R E S C E N T 

Unele modele ale locatoarelor portabile sunt dodate cu ecran LCD super-fluorescent, ecran care face posibilia citirea in orice conditii: la lumina puternica, semi intuneric sau intuneric, precum si la anumite unghiuri. Ecranul locatoarelor inteligente ZirconTools indica numeroase functii care ajuta operatorul sa indentifice si sa interpreteze scanarea: calibrarea este efectuata corespunzator, detectarea muchiei, detectarea centrului barnei de lemn sau a altor obiecte, indicare a prezentei cablurilor cu curent electric ingropate in zidarii, indicare putere semnal, indicarea prin sageti ajutatoare a muchiei barnei, avertizor luminos la detectarea obiectului, starea bateriei, etc.
Intoarcere la produse apasa aici...


A U T O   C O R R E C T I N G   T E C H N O L O G Y   ( A C T ) 

Tehnologia ACT (Auto Corecting Technology verifica calibrarea de 10 ori / secunda si recalibreaza automat atunci cind este nevoie. Daca scanarea se incepe peste obiectul de detectat, atunci locatorul corecteaza acest lucru cind incepeti sa miscati locatorul. Unele modele vor arata acest lucru printr-o sageata pe ecranul locatorului.
Intoarcere la produse apasa aici...


A V E R T I Z O R   A U D I O 

Toate locatoarele portabile comercializate de firma Dalectrom indica prezenta unui object prin avertizare sonora. Unele dintre modele indica acest lucru si vizual pe ecranul locatorului. Prin avertizare sonora recunoasteti usor si rapid atunci cind se detecteaza un obiect. Normal se aude un ton continuu daca se detecteaza un obiect. Daca exista o eroare de calibrare, locatorul portabil va atentiona acest lucru printr-un ton intermitent. Atunci este nevoie de o noua scanare.
Intoarcere la produse apasa aici...


S C A N A R E   I N T E L I G E N T A 

Locatoarele si detectoarele portabile Zircon sunt inteligente si sunt capabile sa determine singure daca scanarea a inceput atunci cind se aflau deja plasate peste obiectul de detectat. Daca s-a intimplat acest lucru, locatorul incepe sa transmita intermitent un bip si pe ecranul LCD incepe sa clipeasca deasemenea intremitent o pictograma. Aceasta insemna eroare de calibrare. Acest lucru se remediaza prin mutarea locatorului 5 - 10 cm fata de locul unde s-a realizat prima scanare, si se reincepe o noua scanare.
Intoarcere la produse apasa aici...


I N D I C A R E   P U T E R E   S E M N A L 

Locatorul portabil poate detecta si alte incluziuni in pereti sau materialele de detectat, acest lucru conduce la detectari nedorite, sau asa numitele detectari false. Pentru aceasta firma americana Zircon a dezvoltat un sistem unic de scanare si intepretare a semnalului - pe acranul LCD apare un indicator care reda puterea semnalului (Signal Strength) - daca pe ecran se disting 3 bare verticale, atunci semnalul este suficient de puternic si nu sunt erori de masurare. Daca pe ecran sunt 2 sau mai putine bare, atunci locatorul a detectat si alte incluziuni si detectia poate fi insotita de erori. Se recomanda atunci o recalibrare a locatorului.
Intoarcere la produse apasa aici...


I N D I C A T O R   L U M I N O S   -   S P O T L I T E 

Acest sistem revolutionar dezvoltat si brevetat de firma Zircon (de altfel unic in lume), asigura emiterea unui fascicol luminos de intensitate mare atunci cind s-a detectat obiectul, muchia acestuia sau centru lui. Prin acest spot luminos (SpotLite), puteti simplu si rapid determina in mod continuu unde se afla obiectul de detectat fara a fi nevoie sa rescanati sau sa verificati inca o data zona. Unele modele sunt dotate cu marker pentru marcarea zonei detectate.
Intoarcere la produse apasa aici...


C A L I B R A R E   I N S T A N T A N E E   -   T R U C A L 

Prin tehnologia patentata TruCAL, se obtine o calibrare super-rapida la o simpla apasare de buton - aceasta asigura detectia obiectelor fara erori. Pur si simplu se plaseaza locatorul pe suprafata de detectat si se apasa butonul TruCAL - intr-o fractiune de secunda vei auzi un bip si astfel calibrarea este completa si aparatul gata de utilizat!
Intoarcere la produse apasa aici...


C A L I B R A R E   I N T E R A C T I V A   -   M E T A L   S I   E L E C T R I C A 

Calibrarea interactiva permite operatorului sa localizeze metalul sau circuitele electrice in orice conditii, si face posibilia detectarea si localizarea acestora extrem de precis - sistemele Zircon sunt unice in lume si sunt special dezvoltate pentru o localizare rapida si sigura. Utilizand calibrarea interactiva, puteti incepe scanarea cu sensibilitatea cea mai mare facind astfel posibilita detectia si localizarea obiectelor metalice sau cabluri electrice AC intr-un timp extrem de rapid.
Intoarcere la produse
apasa aici...


M A S U A R A   A D A N C I M E A   D E   D E T E C T I E 

Locatorul si detectorul de metale portabil D-MT6 poseda o functie suplimentara, si anume aceea de masurare a adancimii la care se afla obiectul metalic. Acest lucru este indicat in mm pe ecranul LCD al locatorului. Aceasta functie este valabila pentru toate metalele si locatorul D-MT6 poate face distinctia intre un metal feromagnetic (otel, alte aliaje din otel) sau neferomagnetic (aluminiu, cupru, alama, zinc, INOX, si toate aliajele neferoase).
Intoarcere la produse apasa aici...


C A L I B R A R E   D I N A M I C A 

Calibrarea dinamica utilizeaza o tehnologie unica pe piata capabila sa realizeze calibrari instantanee in momentul in care conditiile de masura se modifica. Acest lucru se realizeaza de un microprocesor incorporat dotat cu o rutina software pentru efectuarea de "dynamic calibration".
Acest tip de calibrare se deosebeste de calibrarea clasica utilizata de cele miai multe detectoare pe piata prin reajustarea permanenta a parametrilor de masurare. Acest lucru imbunatateste substantial calitatea detectiei si reduce erorile de masurare. Masurarea se realizeaza printr-o singura scanare.Versiune de printat