Exemple de aplicatii pentru locatoarele portabile


Locatoarele electronice inteligente ZirconTools in combinatie cu nivela cu LASER LB-360 pot fi folosite pentru o varietate de aplicatii. Mai jos sunt enumerate cateva aplicatii si unele dintre proiectele la care pot fi folosite.


Localizarea si detectarea barelor din fier forjat din beton masiv sau orice alte zidarii
Pentru localizarea si detectarea barelor de fier forjat puteti folosi cu usurinta urmatoarele locatoare: D-MT6 , D-m40, D-i700. Aceste locatoare au adancimea de patrundere a campului magnetic cea mai mare si poate detecta astfel barele din fier la o adancime de pana la 155 mm - si asta in beton masiv sau caramida. In plus locatorul D-i700 poate fi folosit si pentru localizarea si detectarea altor elemente cum ar fi: barne din lemn, tevi din material plastic, traseele de curent electric ingropate in zidarii, etc


Localizarea barnelor din lemn ascunse sub panouri sau placaje
Localizarea barnelor din lemn este importanta atat la montarea panourilor cat si la demontarea lor. Locatoarele portabile din gama Locatoare Multifunctionale pot detecta si localiza barnele din lemn precis si rapid. Calibrarea se realizeaza automat la o simpla apasare de buton. Avantajele utilizarii locatoarelor ZirconTools sunt: calibrare automata, mod de scanare normal sau pentru sensibilitate ridicata (pentru detectie barne la adancimi mai mari de 25 mm), detectie centru barna dint-o singura scanare, ecran LCD si avertizor sonor si spot luminos. Pentru informatii accesati rubrica Produse.


Localizarea si detectarea adancimii ingroparii conductelor din metal (fier sau cupru)
Detectoarele de metale potabile D-MT6 si D-m40 pot localiza usor barele din otel forjat sau orice alta conducta din metal ingropata in zidari. Dar... D-MT6 poate determina si la ce adacime este localizata conducta. Asta puteti vedea pe ecranul LCD in mm. In plus D-MT6 poate determina daca conducta este din otel (deci material feromagnetic) sau din metal neferous (cupru de exemplu). Puteti sa trasati astfel cu usurinta traseul conductelor de apa (otel) de cel al centralei de incalzire (cupru de obicei).


Scanarea suprafetelor plate pentru localizarea elementelor de prindere (montare tablouri, oglinzi, si alte elemente decorative)
Doriti sa montati un tablou, sau o oglinda, sau alte accesorii? Pentru a avea reusita de prima data trebuie sa stii unde sa executati gaura. Cu ajutorul Locatoarelor Multifunctionale oferite de firma noastra puteti scana si localiza barnele din lemn sau barele din fier forjat din beton la o simpla apasare de buton - rapid si eficace.


Scanarea suprafetelor inaintea efectuarii de gauri in zidarii, panouri, rigips, etc.
De cate ori s-a intimplat sa incercati sa gauriti de mai multe ori, si de atatea ori ati gresit, si asta pentru ca ati gaurit exact in fierul forjat din beton, sau nu in locul potrivit? Cu ajutorul locatoarelor electronice Zircon portabile furnizate de firma noastra puteti detecta si localiza cu precizie elementele din zidarii: metal, lemn, plastic, elemente compozite, etc.


Aliniaza orice foarte simplu - numai cu LB-360 Pentru detalii si comenzi click pe foto

Montarea unui TV LCD plat sau cu plasma pe perete
Montarea unui televizor LCD pare simpla, dar multi dintre cei care realizeaza singuri acest lucru omit doua lucruri importante: (1) scanarea locului inainte de montare, asta pentru evitarea gaurilor "false' si (2) alinierea televizorului. Scanarea peretilor o puteti face simlu cu unul dintre Locatoarele Multifunctionale furnizate de firma noastra, iar alinierea o puteti face simplu si rapid cu Nivela cu LASER LB-360.


Montarea usoara a rafturilor
Montarea rafturilor pe perete este realizata usor cu ajutorul Nivelei cu LASER LB-360. Folositi doua dintre LB-360 si veti alinia usor rafturile la unghiul dorit. LB-360 poate fi rotita 360 grade si puteti monta usor si rapid orice obiect si acesta va fi aliniat perfect.
Inainte de realizarea gaurilor pentru dibluri, cu ajutorul Locatoarelor Multifunctionale scanati zona pentru a fi siguri ca realizati gaura acolo unde trebuie, fara surprize.


Scanarea lemnariei inaintea prelucrarii pentru evitarea deteriorarii sculelor (industria lemnului)
De foarte multe ori se intampla ca lemnul de prelucrat sa aibe cuie, sau alte elemente metalice. Detectoarele de metale D-MT6 si D-m40 sunt solutia perfecta pentru detectarea si localizarea exacta a locului unde se afla cuiele. Scanati lemnul pe care il doriti sa-l prelucrati inainte cu locatoarele portabile D-MT6 si D-m40 si veti evita suprizele neplacute.


Scanarea suprafetelor din pardoseli pentru trasarea conductelor ingropate de la instalatia de incalzire centrala cu calorifere
Doriti sa efectuati gauri in pardoseala din beton, dar vreti sa flati unde trebuie sa gauriti exact? Asta pentru a evita deteriorarea conductelor de la centrala termica? Cu ajutorul locatoarelor de metale D-MT6 si D-m40 puteti scana usor zona pentru detectia conductelor din metal sau altor elemente metalice. Pentru localizarea conductelor din material pastic sau compozit, folositi unul dintre Locatoarele Multifunctionale.


Montarea de lustre sau alte obiecte decorative in tavane (gasirea si localizarea de trasee electrice sau elemente cum ar fi bare din fier forjat, etc)
Nu totdeauna efectuarea de gauri in tavan decurge fara probleme - atingerea cablurilor electrice din circuitele ingropate constituie o problema legata mai intii de securitate. La atingerea unui cablu electric, aceasta poate fi fatala pentru cel care monteaza lustra. Locatoarele multifunctionaleZircon va ofera posiblitatea scanarii locului si detectarii instantanee a cablurilor aflate sub tensiune. Cablurile deja deconectate de la retea, pot fi si ele detectate cu usurinta.


Determinarea adancimii de gaurire pentru evitarea deteriorarii sculelor
Cat de adanca trebuie sa fie gaura pentru a nu deteriora scula de aschiere, daca totusi trebuei sa gauriti intr-un loc unde sunt bare de fier forjat? Locatorul de metale D-MT6 detecteaza locul unde este bara de fier forjat, dar indica si la ce adancime se afla fata de perete. Puteti astfel folosi un diblu adecvat ce ajunge pana la bara de fier forjat, evitand astfel si distrugerea sculelor de gaurire.


Industria textila - detectia acelor de cusut ajunse accidental in materialele textile
In industria textila ajungerea acelor de cusut rupte sau intregi in materialul textil constituie o problema majora - in UE nu se permite exportul de textile daca nu au fost scanate in prealabil cu un detector de metale. Locatorul portabil de metale D-MT6 si D-m40 detecteaza si localizeaza usor si simplu acele ramase in textile.


Localizarea barnelor sau grinzilor din metal in constructiile metalice
Constructiile metalice sunt din ce in ce mai folosite in constructiile civile datorita montarii usoare si duratei de viata. In constructiile depozitelor sau sediilor de firme, sunt deja de multi ani folosite. Peretii interiori sunt placati cu regips sau elemente decorative, intre care se plaseaza izolatia din vata de sticla. Detectia si localizarea barnelor din metal se poate face foarte simplu cu ajutorul detectoarelor de metale manuale D-MT6 si D-m40. Montarea altor elemente sau modificari ale constructiei interioare se poate face foarte usor si rapid, dupa detectarea si localizarea grinzilor metalice.


Gasirea obiectelor metalice mici pierdute ce nu pot fi localizate cu ochiul liber
De multe ori s-a intamplat sa pierdem un ac de cusut pe covor, sau un surubel mic, cheile uitate in buzunar si astfel ajung poate in cosul de rufe, sau pierderea unui obiect mic metalic - cea mai simpla si la indemana metoda este folosirea unui detector / locator de metale. Cu ajutorul locatoarelor de metale D-MT6 si D-m40 gasiti obiectele pierdute in cateva secunde. Scanati zona la cativa centimetri distanta, si veti gasi obiectele metalice rapid si simplu. Avantajele locatoarelor ZirconTools: pot detecta metale de ordinul a 7-10 mm la o distanta de 1 cm, va avertizeaza sonor si luminos, sensibilitate ridicata.


Trasarea cablurilor electrice din peretii departitori
Trasarea cablurilor din peretii desparatitori (pereti de tencuiala sau panouri de lemn PFL/ prefabricat) este imposibilita daca nu se sparge tencuiala sau se demonteaza panourile. Prin utlizarea Locatoarelor Multifunctionale puteti localiza usor si trasa aceste cabluri electrice fara a demonta nici un panou. Transarea se realizeaza la suprafata panourilor prin scanare cu unul dintre Locatoarele Multifunctionale sau detectoarele de metale D-MT6 sau D-m40.


Gasirea cu usurinta a centrului unei barne de lemn
Montarea de panouri sau tavane, dusumele sau alte contructii din lemn presupune gasirea barnelor sau grinzilor din lemn ascunse sub aceste panouri nu pot fi de cele mai mute ori trasate cu ochiul liber. In plus la montarea unor elemente suplimentare dupa montarea panourilor, nu se mai cunoaste locul unde este grinda - in momentul finisarii panourilor, se chituieste capatul cuielor sau hol-suruburilor - deci devine imposibila localizarea grinzilor. Va propunem doua solutii: fie localizarea centrului barnei prin utilizarea unuia dintre Locatoarele Multifunctionale, fie prin utilizarea locatoarolui de metale D-MT6 sau D-m40, pentru detectarea cuielor sau hol-suruburilor din lemn (acestea au fst chitiute si nu pot fi observate cu ochiul liber)


Montarea unui accesoriu in baie
Montarea unui accesoriu in baie (suport de prosop, maner la cabina de dus, sapuniera, dulapuri, ect) este in principiu simpla - se gaureste locul unde se doreste montarea si se monteaza obiectul in hol-suruburi. Dar...in baie exista traseel conductelor de apa si curent electric. Nu sunt putine surprizele neplacute cand dupa efectuarea gaurilor cu masina de gaurit, se distruge o teava de apa si stunci trebuie inlocuita. Si pentru inlocuirea tevii trebuie cunoscut traseul tevii - pentru aceasta folositi detectoarele de metale D-MT6 sau D-m40 . Astfel puteti trasa simlu si rapid tevile de apa din baie!


Montarea panourilor pentru pereti despartitori
Montarea panourilor din regisps sau alte panouri (de exemplu pentru izolatie termica sau fonica) se face prin plasarea unor cleme din metal. Acestea nu pot fi gasite cu usurinta de multe ori si este necesara masurarea sau insemnarea panourilor de fiecare data. Prin folosirea detectoarelor de metale se poate detecta aceste cleme metalice usor si rapid - puteti folosi D-MT6 sau D-m40.


Versiune de printat